Tarieven

Wat kost mij een professionele boekhouding en belastingadministratie?

Wat kost een boekhouding?

We houden van transparantie en helderheid in prijzen. We werken het liefst met vaste tarieven. Hieronder twee praktijkvoorbeelden.

Voorbeeld I:

Een klant van ons heeft een wijnbar in Amsterdam. De rechtsvorm is een eenmanszaak. Naast mooie wijnen heeft hij een borrelkaart. Hij huurt een pand en heeft geen personeel. De winkel heeft plek voor ongeveer 25 gasten.

De boekhouding doen we geheel digitaal. Hij levert alles netjes online aan waarna wij dit verwerken. De boekhouding is 24/7 online beschikbaar. Op deze manier heeft hij altijd inzicht in de meest recente cijfers van zijn bedrijf. Onderliggende facturen en bonnen zijn eenvoudig terug te vinden in het online archief.

Naast de boekhouding hebben we gedurende het jaar veelvuldig contact over uiteenlopende ondernemersvragen. Aan het eind van het jaar verzorgen wij de complete aangifte inkomstenbelasting.

Hiervoor rekenen wij EUR 2.250,-. Dat is een vast bedrag per jaar, daarvoor verzorgen wij ons gehele pakket. Dus geen uurtje factuurtje.

Voorbeeld II:

Een andere klant van ons werkt als zelfstandig art-director. Ze verstuurt per maand ongeveer 3 facturen. Die facturen verstuurt ze als PDF naar haar klant. Als ze deze verstuurt zet ze in de BCC een speciaal e-mail adres. Hierdoor worden de facturen gelijk opgenomen in de boekhouding. Wij zorgen vervolgens voor de verdere verwerking hiervan. Bonnetjes uit de horeca fotografeert ze met de app op haar telefoon. Ook die bon zit dan gelijk in de boekhouding.

Omdat ze niet zoveel kosten maakt is de winst bijna gelijk aan de omzet. Vast staat dat ze aan het eind van het jaar (flink) wat belasting moet betalen. Hierover hebben we gedurende het jaar contact. Wij stellen het voorschot voor de te betalen belasting zo nauwkeurig mogelijk af. Daarmee voorkomen we grote afrekeningen aan het einde van het jaar.

Deze klant rekenen wij een bedrag van EUR 950,- per jaar. Dat is voor het totaalpakket aan werkzaamheden. Dus geen uurtje factuurtje.